Laatst bezocht:07-07-2012Algemeen   officieel naaktstrand  strandje1  strandje2
                 

Naaktstrandje Groene Ster

17:02-2013 Het nieuwe strandje is klaar, maar de ligweiden moeten nog worden ingezaaid. Alleen op het zandstrandje kan worden gerecreŽerd. Het zal nog wel even duren voordat op het strandje weer volop kan worden gerecreŽerd.
Bezoekers die niet uit (de omgeving van) Leeuwarden komen kunnen beter kiezen voor een naaktstrand in de omgeving:

  De Potten Sneek (Op circa 35 km)
  De Hoornse Plas, Groningen (Op circa 60 km)

Of kijk eens op naaktstrandje.nl voor alle naaktstranden in Nederland.

De beide alternatieve locaties zijn door de herinrichting van het gebied nu ook ongeschikt geworden voor (naakt)recreatie.

 


30-09-2012: Helaas stelde het weer in september teleur, alleen de eerste septemberweek bracht mooi nazomerweer. Wat was het een herrie, tijdens het rooien van de bomen. De gemeente Leeuwarden heeft aangegeven dat er geen ruimte in de Groene Ster is voor een tijdelijk naaktstrandje; we moeten wachten totdat het nieuwe strandje klaar is.

Mocht het toch nog mooi nazomer weer worden en je kunt niet wachten totdat het nieuwe strandje klaar is, dan kun altijd nog een rustig plekje zoeken in de Groene Ster of kiezen voor ťťn van de onderstaande locaties. Probeer niemand tot last te zijn.

Hoewel de meeste mensen hebben gestemd voor het oude naaktstrandje geeft strandje.nl de voorkeur aan het terrein tegenover het oude naaktstrandje (als dit niet door andere recreanten wordt gebruikt), omdat het oude naaktstrandje losloopgebied is voor honden en nog redelijk intensief wordt gebruikt.

Misschien is ook (vooral in de weekeinden) op het huidige naaktstrandje nog wel een plekje te vinden. Zolang het strandje niet is afgesloten kan hier nog gewoon worden gerecreŽerd. Het is alleen de vraag of het er nog prettig toeven is en of er nog een grassprietje staat...
 


Een tijdelijk strandje?

In verband met de herinrichting van de Groene Ster is het officiŽle naaktstrand vanaf 1 september 2012 tot half april 2013 gesloten.
Per 29-08-2012 is bekend geworden dat in de maand september nog beperkt op het strandje kan worden gerecreŽerd.

Het strandje gaat volledig op de schop; zowel de stranden als de ligweiden worden compleet opnieuw aangelegd. Half april (2013) wordt het gras gezaaid, maar het zal wel geruime tijd duren voordat er weer een mooie grasmat ligt. Het voorjaar en ook een deel van de zomer zal het strandje niet geschikt en aantrekkelijk zijn om te recreŽren.

Zoals ook in de structuurvisie valt te lezen zijn veel naturisten aangewezen op het huidige strandje: "Op de Kleine Wielen is een van de weinige naaktstranden in de nabije omgeving". Het is daarom jammer dat de gemeente Leeuwarden niet is in gegaan op het verzoek van strandje.nl om het oude naaktstrand tijdelijk aan te wijzen als  naturistenterrein. Vooral met de tegenvallende zomers van de afgelopen paar jaar, is het juist in het voor- en najaar vaak prachtig strandweer.

Strandje.nl heeft twee locaties bezocht die geschikt zijn voor naaktrecreatie. Als ťťn strandje bezet is door andere gebruikers, kan er ook worden uitgeweken naar de andere locatie.
Let op: Beide locaties zijn geen officieel naaktstrand!
Hoewel strandje.nl vindt dat hier best naakt kan worden gerecreŽerd, kan de politie hier anders over denken.  Het oude naaktstrand(1)
  Het terrein tegenover het oude naaktstrand(2).
 

 

 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend